Sastojci

  • 800 g kuvanog krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 veza rotkvica
  • 1 krastavac
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • so, biber, šećer
  • 1 bareno jaje

Priprema

1. Operite krompir i u ljusci ga kuvajte 25 minuta. Očistite crveni luk i isecite ga na kolutove. Operite povrće. Rotkvice i krastavac isecite na kolutove. Sve sastojke pomešajte u činiji.

Pogledajte:

Salata - odličan izbor za decu

2. Za dresing izmešajte ulje i sirće. Dodajte senf, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera.

3. Ocedite krompir, sačekajte da se prohladi pa ga oljuštite i isecite na kriške. Dodajte povrću, prelijte dresingom i sve sjedinite. Pokrivenu salatu ostavite u frižideru sat vremena da se hladi.

4. Rasporedite salatu u činije, dodajte po četvrtinu barenog jajeta i po želji pospite iseckanim vlašcem.