Sastojci
- 800 g kuvanog krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 1 veza rotkvica
- 1 krastavac
- 4 kašike ulja
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 1 kašika senfa
- so, biber, šećer
- 1 bareno jaje
Priprema
1. Operite krompir i u ljusci ga kuvajte 25 minuta. Očistite crveni luk i isecite ga na kolutove. Operite povrće. Rotkvice i krastavac isecite na kolutove. Sve sastojke pomešajte u činiji.
2. Za dresing izmešajte ulje i sirće. Dodajte senf, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera.
3. Ocedite krompir, sačekajte da se prohladi pa ga oljuštite i isecite na kriške. Dodajte povrću, prelijte dresingom i sve sjedinite. Pokrivenu salatu ostavite u frižideru sat vremena da se hladi.
4. Rasporedite salatu u činije, dodajte po četvrtinu barenog jajeta i po želji pospite iseckanim vlašcem.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.