Potrebno je:
- 1 cela i 1/4 šolje brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- po pola kašičice cimeta, mlevenog đumbira i soli
- malo oraščića
- prstohvat karanfilića
- 1,5 šolja mleka
- 6 kašika pasirane bundeve (koju ste prethodno kuvali na pari 15 minuta)
- 2 kašike topljenog putera
- 1 jaje
- malo meda
Priprema
1. Zagrejte tiganj na srednju temperaturu. Ostavite puter da se otopi i razlije po dnu tiganja.
2. Sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer i začine.
3. U posebnoj činiji izmešajte mleko, kašicu od bundeve, istopljeni puter i jaje, a zatim dodajte u brašno koje ste prethodno pomešali sa ostalim praškastim sastojcima.
4. U zagrejan tiganj za svaku palačinku sipajte pola šolje testa.
5. Pecite obe strane palačinke po 2 do 3 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno - braon boju.
Savet: Služite sa puterom i medom.
Priredila: Biljana Marković
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna