Potrebno je (za 12 mafina):
- 150 g glatkog brašna
- 100 g integralnog brašna
- pola praška za pecivo
- 1 jaje
- manja tikvica
- 140 g sira (Gauda)
- 180 ml jogurta
- kašičica soli
- 60 ml maslinovog ulja
- origano
- 12 čeri paradajza (ili kockice paradajza)
Priprema
Tikvicu oprati, oguliti, izrendati i posoliti. Izrendati sir. Penasto umutiti jaje, ulje, jogurt i so.
Dodati obe vrste brašna, prosejane zajedno sa praškom za pecivo. Umutiti u jednoličnu smesu. Lagano umešati tikvice, a nakon toga izrendani sir.
Kalup za mafine obložiti korpicama - u svaku staviti veliku kašiku smese.
Zatim u smesu utisnuti čeri paradajz (ili kockicu paradajza), koji je prethodno probušen čačkalicom (da se ne diže prilikom pečenja). Prekriti paradajz još jednom velikom kašikom smese. Svaki mafin posuti origanom, pa peći na 180 stepeni, 20-ak minuta.
Mafini mogu da se posluže uz jogurt, šunku, jaja ili, jednostavno, sami.
PROBAJTE I...
Imena koja privlače novac: Dečaci i devojčice koji se ovako zovu predodređeni su za bogatstvo
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti