Potrebno je:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 30ml ulja
- 1 crni luk
- 250g mocarele
- 200g kukuruza šećerca
- 4-6 gotovih tortilja
- 30ml putera
- 30g brašna
- 250ml pilećeg bujona
- 150ml pavlake
- peršun
Priprema
1. Piletinu isečenu na tračice posolite, pobiberite i prelijte uljem, a zatim je ispržite dok ne poprimi zlatno-braon boju. Pomešajte sa paprikom, iseckanim crnim lukom, šećercem i dodajte 50g mocarele. Mešavinu sa piletinom stavite u tortilje i urolajte ih.
2. U tiganju otopite puter i umešajte brašno. Pržite oko 30 sekundi. Postepeno dodajte pileći bujon i kuvajte dok se sos ne zgusne. U smesu umešajte i pavlaku. Sos prelijte preko tortilja, pospite preostalim sirom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada je jelo ispečeno, dekorišite peršunom.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu