Potrebno je:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 30ml ulja
- 1 crni luk
- 250g mocarele
- 200g kukuruza šećerca
- 4-6 gotovih tortilja
- 30ml putera
- 30g brašna
- 250ml pilećeg bujona
- 150ml pavlake
- peršun
Priprema
1. Piletinu isečenu na tračice posolite, pobiberite i prelijte uljem, a zatim je ispržite dok ne poprimi zlatno-braon boju. Pomešajte sa paprikom, iseckanim crnim lukom, šećercem i dodajte 50g mocarele. Mešavinu sa piletinom stavite u tortilje i urolajte ih.
2. U tiganju otopite puter i umešajte brašno. Pržite oko 30 sekundi. Postepeno dodajte pileći bujon i kuvajte dok se sos ne zgusne. U smesu umešajte i pavlaku. Sos prelijte preko tortilja, pospite preostalim sirom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada je jelo ispečeno, dekorišite peršunom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.