Potrebno je:

1kg krompira

1/2kg šargarepe

1/4kg graška

23 crvene paprike

34 kisela krastavčića

glavica belog luka

so, biber, mešavina začina

10 kašika sojinog brašna

200gr senfa

sok od 1 limuna

Priprema

1. Skuvati u ljusci, oljuštiti i iseckati kilogram krompira, posebno oprati pola kilograma šargarepe, četvrtinu kilograma graška. Ocediti od vode koja se može koristiti za neku čorbu.

2. Dodati seckane 23 crvene kisele paprike, 34 kisela krastavčića i sitno iseckanu glavicu belog luka, sve posoliti, pobiberiti, dodati vegetu, mirođiju.

3. Sve izmešati i dodati majonez pripremljen na ovaj način: 10 kašika sojinog brašna naliti hladnom vodom i napraviti masu kao za palačinke od koje se skuva kašica. U prohlađenu kašu dodati 200 g senfa, sok od 1 limuna, kašiku vegete i dobro umutiti. Ukrasiti po želji.

Probajte i: