Potrebno (za 10-12 porcija):

4 komada pilećih prsa

1 crni luk, isečen na četiri dela

1 beli luk, iseckan na krupno

2 šargarepe, iseckane

1 celer, iseckan

1 krompir, iseckan

30 ml (2 kašike) maslinovog ulja

125 ml (1/2 šolje) bujona od povrća

60 ml (1/4 šolje) jogurta

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite piletinu u podmazan pleh. Postavite crni i beli luk, šargarepu, celer i krompir oko pileta i prelijte maslinovim uljem i bujonom od povrća. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite 30 – 40 minuta. Ohladite, zatim uklonite kosti. Piletinu, povrće, i jogurt usitnite u blenderu. Smesu rasporedite u teglice od 125 g sa čvrstim poklopcem i ubacite u zamrzivač. Služite narednih mesec ili dva.

Vreme pripreme: 10 minuta

Vreme kuvanja: 40 minuta

Saveti:

Nemojte da dodajete so u hranu za decu ispod godinu dana, jer je štetna za njihove bubrege.

Obrok od piletine i povrća možete čuvati u zamrzivaču i služiti tokom narednih mesec ili dva. Po potrebi izvadite noć pre upotrebe i ostavite da se odmrzne.