Sastojci:
glavica luka
400g paradajza
3 tikvice
250g sira (najbolje feta-sira)
2 kašike ulja
750g junećeg mlevenog mesa
2 kašike paradajz-pirea
so, biber
2 jajeta
2dl kisele pavlake
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite.
Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza.
Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna