Sastojci:
glavica luka
400g paradajza
3 tikvice
250g sira (najbolje feta-sira)
2 kašike ulja
750g junećeg mlevenog mesa
2 kašike paradajz-pirea
so, biber
2 jajeta
2dl kisele pavlake
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite.
Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza.
Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.