Potrebno je:
- 6 manjih jabuka
- ¼ šolje smeđeg šećera
- ¼ šolje seckanih oraha
- 2 kašike suvog grožđa
- 1 kašika suvih brusnica
- 1 kašičica kore limuna
- ¾ kašičice cimeta
- ¼ kašičice rendanog oraščića
- 2 kašike putera (margarin u posnoj varijanti)
- ¼ čaše soka od pomorandže
Priprema
1. Izdubite jabuke tako da im dno ostane netaknuto. Oljuštite jabuke pri vrhu i stavite u šerpu.
2. Pomešajte zajedno šećer, orahe, suvo grožđe, brusnice, limunovu koru, cimet i oraščić. Stavite 1, 5 kašičicu mešavine u svaku jabuku, preko stavite puter. Prelijte jabuke sokom od pomorandže i ¼ šolje vode. Poklopite i kuvajte na visokoj temperaturi oko 3 sata.
3. Stavite jabuke u posebne posude i prelijte preostalim sosom.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.