Potrebno je:
kilogram tikvica
litar ulja
litar sirćeta
5-6 zrna bibera
2 lovorova lista
4 zrna karanfilića
so, začini po ukusu
Priprema
Očišćene tikvice isecite na tanke kolutove. U provrelom sirćetu kojem ste dodali začine kuvajte tikvice 3-4 minuta, sklonite sa ringle i u toj istoj posudi ostavite tikvice na hladnom dva dana.
Izvadite iz sirćeta, ocedite i složite u čiste tegle. Nalijte uljem tako da tikvice budu sasvim pokrivene i idućih nekoliko dana proveravajte da li treba da dosipate. Zatvorite hermetički i sterilišite pola sata u zagrejanoj rerni.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna