Potrebno je:

4 jaja

4 žumanceta

½ l mleka

100 g + 1 kašika putera

150 g + 4 kašike brašna

8 kašika šećera

¼ l vode

soli na vrh noža

šećer u prahu

Priprema

Testo: 

100 g putera, vodu i so zagrejati. Kad provri skinuti sa vatre i odjednom nasuti 150 g brašna. Mešati da se masa izjednači. Zatim dodavati 4 jajeta, jedno po jedno, mešajući iza svakog. U podmazan pleh špricom stavljati krofne. Peći oko 20 minuta na 200C ne otvarajući rernu.

Fil:

½ l mleka, 4 kašike šećera, 1 kašika putera-staviti da provri. Umutiti 4 žumanceta sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i malo hladnog mleka. Skuvati kao puding i ohladiti fil.

Hladne krofne premazati filom i posuti šećerom u prahu.

Probajte i: