Potrebno je:

1,2-1,3 kg me­ša­ne be­le sit­ni­je ri­be

pre­zle

crni bi­ber

so

ja­ja

cr­ni luk

ulje

pre­liv: tar­tar sos

Priprema

Sit­nu ri­bu oči­sti­ti, od­stra­ni­ti gla­ve i sku­va­ti u sla­noj vo­di. Ku­va­nu ri­bu oce­di­ti pa, kad se pro­hla­di, oči­sti­ti je od ko­sti­ju. Po­tom je sa­mle­ti 2-3 pu­ta na ma­ši­ni za me­so. Na ki­lo­gram do­bi­je­ne sme­se idu 2 ka­ši­či­ce so­li, 4 raz­mu­će­na ja­je­ta,  4 ka­ši­ke pre­zli, gla­vi­ca u blenderu samlevenog cr­nog lu­ka i po­la ka­ši­či­ce mle­ve­nog cr­nog bi­be­ra. Od ume­še­ne sme­se ob­li­ko­va­ti plje­ska­vi­ce i od­mah pr­ži­ti na vre­lom ulju.  

Ako plje­ska­vi­ce za­mr­za­vate, u sa­mle­ve­nu ri­blju ma­su sta­vite sa­mo so i bi­ber.